Damesmode bij jou in de buurt!

Damesmode Werkendam

 

Nederlanders hebben een uitgesproken gevoel voor mode. In elk klein dorp vind je wel een hoedenmaker of naaister die mooie kleren voor je kan maken, en een kleermaker die ze in elkaar kan naaien. In Werkendam vonden we de damesmode. Werkendam is een kleine stad in de provincie Drenthe in het noordoosten van Nederland. Het heeft ongeveer 16.000 inwoners en staat bekend om zijn windmolens en kaas. Hoewel er misschien niets bijzonders aan is, speelt dit stadje een belangrijke rol in de Nederlandse geschiedenis: het was hier dat Pieter van Arsbrouck in 1762 de eerste lakenfabriek stichtte en de standaard zette voor de productie in heel Europa tot op heden. Bovendien was het ook hier dat Piet Hein in 1843 zijn beroemde "Damesmodeboek" creëerde – dat zo populair werd dat het inmiddels in 20 verschillende talen is vertaald! Nederlanders staan bekend om hun zuinigheid, vandaar dat veel typisch Nederlandse ontwerpen eenvoudig en goedkoop te produceren zijn. Veel van deze ontwerpen zijn in de loop der tijd van generatie op generatie doorgegeven, zodat ze ook nu nog zeer herkenbaar zijn. Je ziet ze elke dag op hun rokken: horizontaal gestreepte rokken met witte hemden eronder of gewoon zwarte kleding met felle patronen er overheen genaaid. De damesmode in Werkendam is chique en betaalbaar. Natuurlijk zijn er meer mogelijkheden dan alleen die twee! Ook qua kleuren is er geen gebrek aan variatie.

Kleurrijke prints

Nederlanders houden van felle kleuren. Je ziet ze overal. Zelfs de koninklijke familie heeft haar eigen kleurenpalet. Er zijn levendige prints, bloemenprints en zelfs dieren in de mix. De bloemen en dieren worden vaak gebruikt in de vorm van applicaties, waardoor ze minder opvallen. Er zijn ook veel kleurrijke kledingstukken zoals sjaals, sjerpen, kimono's, jurken en jumpsuits. Nederlanders zijn dol op tropische prints. Ze zijn erg populair tijdens de zomermaanden en zijn er in veel verschillende vormen en kleuren. Het zijn meestal katoenen of linnen prints. In de winter zie je sterke bloemenprints en zelfs sneeuwvlokken.

Strepen en ruiten

Nederlandse strepen zijn vaak heel subtiel en gaan op in de achtergrond. Je ziet ze in allerlei kleuren: zwart, blauw, grijs, rood en vele andere tinten. Ze worden meestal in de achtergrond geweven, waarbij het patroon vervaagt door de beweging van de stof. Ze worden vaak gebruikt als een accent, maar sommige mensen gebruiken ze ook op de hele achtergrond in de zin van mode. Ruiten zie je ook op de kleding van Nederlanders. Ze worden meestal genaaid als print, maar sommigen gebruiken ze ook in de vorm van borduurwerk. Nederlanders zijn erg dol op bloemmotieven, die ook gecombineerd kunnen worden met diamanten.

Strikken, plooien en dassen.

Nederlanders zijn dol op felle en kleurrijke strikken in alle soorten en maten. Ze kunnen worden gebruikt als ruches aan de mouwen of als hoofdbanden om het haar te versieren. Sommige zijn zelfs van stof en lijken op bloemen! Sommige Nederlandse dames gebruiken graag plooien op hun kleding, als een volledige cirkel of als een halve cirkel in de taille. Je kunt ook strikken en plooien gebruiken om je kleding te versieren. Een andere decoratieve optie die je bij Nederlanders kunt vinden is een decoratieve stropdas. Deze kan geweven, geborduurd of bedrukt zijn.

Conclusie

Nederlanders staan bekend om hun zuinigheid en om het maken van eenvoudige, elegante en comfortabele kleding. Ze zijn uitstekend in het maken van mooie patronen en motieven uit de natuur, zoals bloemen, bomen en vogels. Ze houden ervan mooie kleding te maken die hun liefde voor de natuur weerspiegelt. Nederlandse mode is zeer historisch en geworteld in traditie. Nederlanders staan bekend om hun eenvoud en om het creëren van comfortabele, eenvoudige en elegante kleding. Ze zijn niet erg trendgevoelig, dus hun stijlen zijn vaak tijdloos. Nederlanders houden van felle kleuren en geometrische patronen. De Nederlandse mode weerspiegelt ook hun liefde voor de natuur: veel kledingstukken zijn versierd met bloemen, vogels en bomen. Natuurlijke stoffen zoals katoen, linnen en wol worden het meest gebruikt.